11 Ekim 2013 Cuma

Yulaflı Hindistan Cevizli Kurabiye (cookie) Tarifi

Evet merhaba nasılsınız ?

Bilgisayarım bozulduğundan biraz ara ara bakmak durumunda kalıyorum bloga, o yüzden kusuruma bakmayın lütfen. Ancak merak etmeyin boş vaktimi kendimce bir cookie tarifini uygulayıp geliştirerek harcadım.





Az laf çok tarif diyerek sizlerle paylaşmak istiyorum :)

MALZEMELER

100 gr erişimiş margarin (ben teremyağ kullanıyorum)
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı yulaf kepeği (ben doğalsan marka kullandım)
1 su bardağı hindistan cevizi
3/4 su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı damla çikolata yada 1 su bardağı kuru üzüm
İsteğe göre ceviz, file badem, kuru kayısı eklenebilir.





HAZIRLANIŞI

Yumuşamış margarini önce mikserle biraz çırpalım. Sonrasında yumurtalarla birlikte çırpalım.
Kalan ürünleri istediğiniz sıraya göre ekleyip yoğurun (vanilya ve kabartma tozunu un ile iyice karıştırıp en son katmanızı öneririm).
Eğer varsa küçük dondurma koyma kaşığı ile (yoksa elinizle ceviz büyüklüğünde toplar halinde) tepsiye aralıklı olarak dizin. Aralıklı diyorum çünkü kurabiye eriyip fotoğraftaki şekli alacak. Yani erimeye başladığında "aa noluyor tutmadı mı ?" vs şeklinde düşünmeyin :)





Bu arada 180C ısınmış, yalnızca fanı çalışan fırında yaklaşık 15 dk da pişiyor. Fırından çıktığı ilk anda yumuşak olacak, 15 dk oda sıcaklığında soğutursanız kıtır kıvamına gelecektir. Sütün yanında çocuğunuz için hem sağlıklı, hemde çikolata ile küçük kaçamaklar olarak hazırlanabilecek güzel bir alternatif olduğunu düşüyorum.
Kavanozda yaklaşık 1 hafta bozulmadan saklayabilirsiniz.





Afiyet olsun..



1 yorum:

  1. Dun aksam tarifinizi denedim. Lezzet olarak cok begendik. Ama daha biskuvi gibi agizda dagilan bi kivam elde etmek icin tozseker yerine pudra sekeri mi kullanmal gerekir bilemedim. En kisa zamanda deniycem.

    YanıtlaSil